Chinfood®advies

 

Chinfood®advies is een voedingsadvies volgens de Chinfood® vijf elementenvoeding. Om de gewenste balans te bereiken kan voeding belangrijke ondersteuning geven.

Duizenden jaren geleden wisten de Chinezen al dat ze door het eten van uitgebalanceerde voeding tot op hoge leeftijd gezond en vitaal konden blijven. De Chinese voedingsleer is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM).

Een andere naam voor de Chinese voedingsleer is vijf elementenvoeding. De vijf elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water corresponderen met de vijf smaken: Zuur, Bitter, Zoet, Scherp en Zout. Elke smaak heeft een specifieke werking op 1 van de vijf orgaan systemen.

De vijf elementenvoeding bekijkt de voeding op zijn energetische waarde, op zijn levensenergie en op het effect dat de voeding op de mens heeft. Het biedt hulp om de gezondheid te versterken en lichamelijke klachten te behandelen.

Chinfood®advies is gebaseerd op westerse voedingsmiddelen en niet alleen op Chinese voedingsmiddelen. Alle gerechten zijn zo opgebouwd dat je alle orgaansystemen goed verzorgd en de energie wordt opgenomen.

De vijf elementenvoeding kan helpen bij:

spijsverteringsstoornissen, prikkelbare darmsyndroom
burn-out, vermoeidheid
frequente verkoudheid
kouwelijkheid
candida
overgangsklachten
allergieën en intoleranties
slaapstoornissen
overmatige trek in zoetigheid
gewichtsproblemen

Een Chinfood®advies kan zowel zelfstandig worden gegeven of als onderdeel van de Shiatsu therapie worden ingezet.

 

Als aanvulling op het voedingsadvies is het ook mogelijk om vijf elementenvoeding tot je te nemen door middel van  


      

 

 

Een soep die bereid is volgens de principes van de vijf elementen voeding.

 

De vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water corresponderen met de vijf smaken: zuur, bitter, zoet, scherp en zout. Elke smaak heeft  een specifieke werking op één van de vijf orgaan systemen. Daarnaast worden de voedingsmiddelen volgens hun thermische karakter beoordeeld. Elk voedingsmiddel heeft namelijk een bepaald effect op het lichaam en kan bijvoorbeeld een verwarmende of afkoelende invloed uitoefenen. Tenslotte wordt er ook rekening gehouden met het actuele seizoen, de tijd van de dag en met iemands constitutie en conditie.

Het doel is om de spijsvertering te verbeteren. Op deze manier wordt het lichaam in balans gebracht en de gezondheid versterkt.

 

  

is gemaakt van verse en biologische producten en is op bestelling warm of koud verkrijgbaar. De warme variant "soep to go" wordt in een kartonnen meeneembeker verkocht inclusief een bundeltje gekookte rijst of volkorenbrood. De koude soep wordt geleverd in een glazen pot van 500ml en is afhankelijk van de productiedatum minimaal 4 weken houdbaar ongeopend in de koelkast tussen 2-7˚Celsius. 

Prijzen

350 ml warme soep + gekookte rijst of volkoren brood € 5,00

500 ml koude soep in glazen pot € 5,00

Te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aanmelding voor de whatsapp groep 06-45748186 zodra een soep bereid wordt dat in de whatsapp gemeld.