Japanse gezichtsmassage

 

Japanse gezichtsmassage is een traditionele Japanse zachte massage die de gezichtspieren, meridianen en drukpunten behandelt. Het is een gezichtsmassage die de voorouder is van het ontstaan van Shiatsu. Door de diepte van de behandeling wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en worden afvalstoffen vrijgemaakt in de onderhuid. Het regenereert de opperhuid, verwijderd toxines en verbeterd het psychologisch welzijn. Een gezonde huid werd in de oude oosterse medische traditie geassocieerd met het in balans zijn van drie factoren; fysieke, psychische en spirituele gezondheid. Het gezicht geeft weer of deze drie factoren in balans zijn.

Een gezichtsmassage werkt als een natuurlijke facelift en dat geldt zeker voor de Japanse gezichtsmassage. In de traditionele Japanse geneeskunst wordt de levensenergie Qi/Ki gestimuleerd om de drie factoren in balans te brengen.

Het is een combinatie van schouder en nekmassage, gezichts-bindweefselmassage, hoofdhuidmassage, zachte lymfedrainage en Shiatsu. Deze massage brengt de energiestroom in het gezicht in balans. Hierdoor verbetert de huidconditie en gaat het huidverslapping tegen. De effecten van Japanse gezichtsmassage werken door op lichaam en geest: het geeft ontspanning, bestrijdt vermoeidheid, vermindert stress. Na afloop van deze persoonlijke massage is de verkwikking zichtbaar in het gezicht en voelbaar in het lichaam.

Voor de behandeling wordt gevraagd het gezicht thuis te reinigen, mocht dat niet mogelijk zijn dan wordt het in de praktijk gereinigd. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een voedende en verzorgende huidolie/zalf tijdens de behandeling.

De effecten van een Japanse gezichtsmassage zijn:

Het vertragen van het verouderingsproces.
Stimuleren van de aanmaak van collageen.

Verbeterde bloedcirculatie, zuurstof, lymfe en energiedoorstroming
Gezonde huidskleur
Verhoogde hydratatie en voeding van de huid
Verminderde fijne lijnen en rimpels
Jeugdige uitstraling
Verminderd stress
Ontspanning.
Verdwijnen van spanningshoofdpijn.
Natuurlijke Facelift